Romština ve Švédsku - Kai, Domino (Romano džaniben, 2007)
Autor se ve svém článku zaměřuje na romskou mládež na školách ve Švédsku, přičemž propojuje vlastní zkušenosti se vzdělávacím systémem z praxe a zároveň cíle Národní vzdělávací agentury, která zformulovala hned několik kroků, jež by měly pomoct při zlepšování vzdělávání romských dětí – např. že obce musí více rozšířit svou terénní práci a ve spolupráci s romskými rodiči najít atraktivní způsoby řešení předškolních aktivit dětí.