S Delií Grigore o vzdělávání Romů v Rumunsku - Dobruská, Petra (Romano džaniben, 2007)
Autorka v uvodní části článku popisuje všeobecně romskou populaci v Rumunsku a její různorodost a věnuje se i vývoji romského etnoemancipačního procesu v Rumunsku. O vzdělávání Romů v Rumunsku pak vede rozhovor s PhD. Delií Grigore, která vede organizaci Amare Romentza a po boku Gherghe Saraua působí na Fakultě cizích jazyků v Bukurešti, kde vyučuje romský jazyk a kulturu. Podílí se na vytváření materiálů pro výuku romštiny a romistiky.