První novinová zpráva o "Cikánech" v Japonsku - Kaneko, Martin (Romano džaniben, 2007)
Martin Kaneko nalezl první dochovanou zprávu o Romech v Japonsku, kterou okomentoval původně pro rakouský romský měsíčník dROMa (5/2005) a článek s laskavým svolením redakce poskytl i do Romano džaniben.