Jan Mirga - Uzkázky z tvorby - Mirga, Jan (Romano džaniben, 2011)
Český překlad dvou pohádek J. Mirgy (Katar pen iłe o Roma / Odkud přišli Romové, O Bar godžikano / Kámen moudrosti) publikovaných v knize Baba Jaga (Jan Mirga: Baba Jaga. Romskie Stowarzyszenie Oświatowe Harangos i Muzeum Okregowe w Tarnowie, Kraków 2010).