Cikánské skupiny v Súdánu - Síbrt, Radovan (Romano džaniben, 2004)
V národnostně bohatém Súdánu tvoří cikánské skupiny pouhý zlomek. Do Súdánu se Cikáni dostali z území Egypta. Tři nejpočetnější skupiny jsou Halabové, Bahlawanové a Ghadžarové, které se dále dělí do dalších podskupin. Súdánští Cikáni jsou polokočovní. V textu nechybí malý slovník – lze porovnat bahlawanštinu se slovenskou romštinou.