Užívání určitého členu v předložkových frázích v jihocentrální romštině - Bodnárová, Zuzana (Romano džaniben, 2020)
Tato práce si klade za cíl popsat jazykové změny, které vedly k zjednodušení paradigmatu určitého členu nebo dokonce k úplnému zániku členu v předložkových frázích rozličných variet jihocentrální romštiny. Pokouší se identifikovat jazykové procesy, které mohly jednotlivé změny zapříčinit, jako například analogie nebo jevy podmíněné kontaktem. O některých z kontaktních změn pojednává v širším kontextu eroze značení rodu a čísla ve varietách jihocentrální romštiny, které jsou v kontaktu s maďarštinou.