Rukopisy Václava Kohautha - Bodnárová, Zuzana (Romano džaniben, 2020)
Příspěvek popisuje a analyzuje jeden z nejstarších písemných záznamů severocentrální romštiny, maďarsko-romský glosář Exercitatio Linguae Zingaricae pořízený roku 1821 na východě Slovenska kanovníkem Václavem Kohauthem z kláštera v Jasově. Příspěvek obsahuje také přepis dokumentu s českým překladem a poznámkami k jednotlivým místům.