Hudba Sintů - Fennesz-Juhasz, Christiane (Romano džaniben, 2005)
Studie o hudbě, kterou hráli sintští hudebníci pro gádžovské publikum za finanční odměnu i o hudbě, kterou si hráli doma pro své potěšení. Studie má tři části: první pojednává o hudbě jako povolání, druhá o hudbě a zpěvu „pro sebe“ a třetí o nových písních a nových hudebních trendech, o tom, že nové písně v sintské romštině stále vznikají, ale orientují se na soudobé populární styly.