Milena Hübschmannová a romistika na vysoké škole - Červenka, Jan (Romano džaniben, 2006)
Jan Červenka, který vystudoval na Filosofické fakultě bohemistiku, vzpomíná na své romistické začátky, na svou první cestu do romských osad na východním Slovensku v roce 1991. V témže roce vznikl na Indologickém ústavu řádný studijní obor – seminář romistiky.