Moje setkání s romano šukar laviben - Hübschmannová, Milena (Romano džaniben, 2006)
Článek My Encounters with Romano Šukar Laviben napsala Milena Hübschmannová v roce 1999 pro sborník statí o romské literatuře, který ale dosud nevyšel a editoři jej poskytli sborníku Romano džaniben k otištění. V obsáhlém článku jde o zásadní zhodnocení obsahu i kontextu romské literatury. Milena Hübschmannová se věnuje svým zkušenostem a zážitkům s romskou orální kulturou Romů žijících na Slovensku a v České republice. Text je doplněn nespočtem výtažků z audionahrávek, které v romštině Milena Hübschmannová pořídila, a také např. poezií Margity Reiznerové.