Objevení ztraceného ráje v Palazzo Pisani - Romští umělci si na bienále v Benátkách pohrávali s otřepanými stereotypy - Ryvolová, Karolína (Romano džaniben, 2007)
Karolína Ryvolová seznamuje čtenáře Romano džaniben s pavilonem s názvem Paradise Lost – Ztracený ráj 52. ročníku Benátského bienále, který v roce 2007 od června do listopadu prezentoval romské umění z celého světa. Prošlo jím 20.000 návštěvníků a při jeho slavnostním uzavírání 16. listopadu 2007 se už hovořilo o navazující výstavě plánované na bienále 2009.