Recenze a anotace - Jevend 2007 (Romano džaniben, 2007)
Pavla KříženeckáIrena Adamová: Antológia rómskych tradícií a remesiel.Štátny pedagogický ústav, Bratislava 2007, 180 s. ISBN: 80-89225-14-4 Eva PetrováIonel Ion, Mariana Costin – Ion: Aritmetica – Aritmetika.Editura Pro Europa, 1997, 91 s. ISBN 973-97231-4-4 Karolína RyvolováRajko Djurič: Die Literatur der Roma und SintiEdition Parabolis, Berlín 2002, 208 s. Petra DobruskáJana Horváthová: Devleskere čhave svedectvom starých pohľadnícRegion Poprad s.r.o., Poprad 2006, 176 s. ISBN 80-969344-0-6 Eva PetrováMihaela Zatreanu: I rromani ćhib thaj literatura vaś o śtarto berś(Romský jazyk a literatura pro čtvrtý ročník) Bukurešť: Humanitas Educational, 2004. Kari KisfaludyMilena Hübschmannová ve vzpomínkáchRomea, Praha 2006, 117 s. Eva PetrováGeorghe Sarau : Curs de limba rromani (Kurz romského jazyka)Dacia, Cluj- Napoca, 2000, 254 s., ISBN 973-35-0988-4 Iva VyskočilováViliam Zeman: Antológia rómskych spisovateľovBratislava: Štátny pedagogický ústav, 2007.