Kalderaština v Bulharsku - Bernal, J. M. Fernández (Romano džaniben, 2009)
Autor v článku představuje některé rysy kalderašského dialektu romštiny, jímž se hovoří v Bulharsku, a to včetně dvou místních variet, které jsou odlišné zejména díky regionu, kam mluvčí náleží, a dále externím vlivům jako jsou kupř. jiné romské dialekty, turečtina a bulharština. Teoretickou část příspěvku je doplněna ukázkami a slovníčkem.