Rozhovor s Tony Lagrynem: Já už dneska se nedívám, kdo co jí, ale kdo jakej je, to mě život naučil. Životní příběh Tonyho Lagryna. - Horváthová, Jana (Romano džaniben, 2013)
Obsáhlý rozhovor s Tony Lagrynem (*1947, Cheb), představitelem tzv. německých Romů – Sintů. Zde publikované části byly vybrány jednak z vlastního záznamu z března 2013 (cca 450 minut) a jednak z rozhovoru TL s novinářem týdeníku Reflex z roku 2008 (60 minutového), oba jsou uloženy ve audiofondu Muzea romské kultury. Základní osou rozhovoru je osobní životní příběh T. Lagryna, doplněný o vyprávění o pohnuté rodinné historie (oba rodiče byli spolu se svými rodinami vězněni v nacistických koncentračních táborech), která ovšem neskončila druhou světovou válkou. Kromě těchto rodinných historií se v rozhovoru Tony Lagryn též věnuje některým specifickým sociokulturním zvyklostem Sintů a mezietnickým vztahům.