Recenze a anotace 2_2014 (Romano džaniben, 2014)
Anina Ciucu, Frederic Veille: Je suis Tzigane et je le reste: Des camps de réfugiés Roms jusqu'à la Sorbonne./ Kateřina Turková Natalia Gancarz, Dina Karpowicz: Mietek  na wojnie. Bachtalo and-o bibachtalipen/ Lada Viková Andrej Giňa. Paťiv – Ještě víme co je úcta. Vyprávění, úvahy, pohádky./ Eva Danišová Norbert Mappes-Niediek: Chudáci Romové, zlí Cikáni./ Renta Berkyová Lukáš Houdek, Radka Patočková a Renáta Berkyová (eds.): Moji milí. Sbírka romské narativní prózy./ Karolína Ryvolová Lidia Ostałowska: Farby wodne (Akvarely pro Mengeleho)/ Ctibor Nečas