Odova na has Rom, havo na džanlas paramisli lačhi - Wagner, Peter; Šebková, Hana (Romano džaniben, 2005)
Z dalšího rozhovoru s panem Kačánim, jehož začátek i s komentářem byl otištěn v minulém čísle RDž Jevend 2004, jsme vybrali dvě legendy, jimž předchází úvod o vypravěčově dědečkovi. Celý text otištěn v romštině. (Audiozáznam z 11.-12.3.1998 Čachtice).