Milena Hübschmannová a multikulturalismus - Clark-Jiřincová, Helena (Romano džaniben, 2006)
Autorka článku zdůrazňuje, že všechny Mileniny aktivity (editorské, publikační, překladatelské, lektorské, pedagogické, výzkumné) přispívaly ke vzniku multikulturní společnosti.