Nemůžeme čekat, až budeme v kurzu / Rozhovor s Delaine a Damianem Le Basovými - Sadílková, Helena; Wagner, Peter (Romano džaniben, 2009)
Po e-mailu kladli dvojici umělců otázky Helena Sadílková a Peter Wagner. Výsledkem je velice poutavý rozhovor o rodinném životě obou manželů, o jejich identitě a v neposlední řadě o jejich tvorbě, do které nechává nahlédnout i obrazová příloha doplňující rozhovor. Delain Le Bas se narodila v roce 1965, pochází z romské rodiny. Vystudovala Královskou akademii výtvarného umění (Royal Academy of Arts) zaměřenou na umění a design, kde se věnovala textilu. Vystavuje samostatně i v rámci souborných výstav např. v Británii, Francii, Itálii a USA. Se svým manželem Damianem žije v Západním Sussexu. Damian Le Bas se narodil v roce 1963 do rodiny irských Travellerů.Navzdory obtížné situaci, ve které žil, byl přijat na Královskou akademii výtvarných umění, kde se věnoval textilu, zároveň ale dál tvořil kresby tužkou a olejovými pastely. Jeho díla jsou vystavována v rámci souborných výstav např. v Irsku, Británii, Francii, Švédsku, USA a Japonsku.