Jak jsou na tom Romové v ČR patnáct let po listopadu 1989? - Holomek, Karel (Romano džaniben, 2005)
Zamyšlení nad situací Romů před listopadem 1989 a po něm. Postoj Karla Holomka je přes všechny výhrady optimistický.