Emilie Machálková: Elinka vypráví - Hübschmannová, Milena (Romano džaniben, 2005)
Úvod a doslov napsala a rozhovor vedla Milena Hübschmannová. Poutavé vyprávění paní Emilie Machálkové (rozené Holomkové). Její rodinu za války zachránil statečný starosta obce Medovice Josef Kilián. Jeho zásluhou nemuseli nastoupit do transportu.